Over Demi

Hallo, ik ben Demi en woon op dit moment in een leuk studentenhuis in Utrecht. Ik studeer Algemene Sociale Wetenschappen in Utrecht en wil na een tussenjaar nog een Master gaan volgen, waarschijnlijk in de richting van ethiek.

 

Op het moment woon ik op 9m2, dus klein wonen is voor de mij (en eigenlijk de gemiddelde student) weinig nieuws! Ik vind Utrecht een erg leuke stad en ben dus ook zeer blij dat ik met het huisje in Nieuwegein kom te staan. Als alles volgens schema loopt zal dit waarschijnlijk gaan gebeuren aan het einde van deze zomer. Redelijk in de buurt van de stad, wonen in het groen en ook nog eens klein. Wat wil een mens nog meer? 

Over Frans

'Pap, Ik ga een blog bijhouden, wil jij even een stukje over jezelf schrijven?'

 

Natuurlijk doe je dat, maar waar begin je. Opgegroeid in Haarlem, bouwtechniek geleerd, hospik geweest in Duitsland, twee jaar in de bouw gewerkt en nu bijna 30 jaar werkzaam in de luchtvaart. Ondertussen natuurlijk wat klussen in ons eigen huis gedaan, aan de voor en achterzijde een uitbouw gemaakt, en wat andere verbouwingen ertussendoor, dus enige handigheid zit er wel in.

 

Ik ben enthousiast over de huidige Tiny-House beweging omdat deze manier van wonen minder druk legt op voorzieningen, tevens meer ruimte geeft om eigen inbreng in je woonsituatie te creëren, en het een grotere mate van zelfstandigheid ten aanzien van instanties met zich mee kan brengen.

Er blijft dan meer tijd over om leuke dingen te kunnen doen dan 5 dagen in de week te moeten werken voor je bezittingen. Uiteindelijk is ook de voetafdruk die iemand neerzet op aarde van net zo groot belang en daar viel de puzzel in elkaar.

 

Dus met Demi uren enthousiast zitten praten over een Tiny-House, veel video`s bekeken van bouwers in Nederland, Amerika en Australië, en langzaam maar zeker zagen we dat dit een kans kon zijn. Op naar de lange dubbele werkdagen, naar de samenwerking met Demi, naar de praktijk, op naar de aanpassingen ten aan zien van de tekeningen, de start van een nieuwe periode.