· 

Terug van (stiekem niet) weg geweest

Wat gaat een maand toch snel voorbij! Maar we hebben zeker niet stilgezeten. Zoveel aan ons hoofd gehad en met onze handen gewerkt dat een blog schrijven er eigenlijk even niet meer bij paste. Er is ondertussen wel weer wat lucht en ruimte ontstaan voor een update.

Casa de Demi hebben we voor het eerst het daglicht laten zien.

De isolatie zit erin (hetzelfde spul als de vloer, Isovlas), samen met de gasleidingen en de waterleidingen. De gasleiding monteren was nog een klusje omdat we die eerst gemaakt hadden van Uponor. Later bleek echter dat door deze leidingen geen propaan/butaan gas kan, dus zijn de gasleidingen uiteindelijk gemaakt van koper. 

 

 

 

 

Zoals je ook kan zien zit het dak erop! Groene aluminium platen van Aquaplan. 

Het moment waarop alles wat in de wand moet zitten erin zat, zijn we begonnen met het spannen van de folie. Dit is een zwart, dampdoorlatende folie die ervoor zorgt dat vocht uit het huisje naar buiten kan maar niet andersom. Deze hebben we met grof geweld en behulp van een hamertacker vast geniet. 

Na de folie was het de beurt voor het rabat! Deze hebben we uit Drenthe gehaald en met een beetje geknepen billen naar Haarlem gebracht. We kwamen er namelijk tijdens het rijden achter dat zowel ons kenteken als lichten niet meer zichtbaar waren. We hebben op de weg naar huis drie keer de mogelijkheid gehad aangehouden te worden, maar iemand hield een hand boven onze hoofdjes. 

 

Ondertussen zijn de kozijnen binnengekomen, een pakket van 300 kilo hout en glas. Het zijn kozijnen van Mahonie hout, erg mooi al zeg ik het zelf. Wel een stuk zwaarder dan kunststof, wat weer een afweging was omdat het gewicht natuurlijk beperkt is tot 3500 kg. Maar ik ben blij met de keuze!

En dit is eigenlijk waar we nu zijn beland. Alle rabat delen zitten erop. Een deel van de kozijnen zitten erin en wordt geschilderd door moeders. 

 

Het is nu tijd voor wat meer afwerking, zoals een wc-rol houder en een douchestang. Er is nog genoeg te doen maar het einde (en het nieuwe begin) begint in zicht te komen!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Sandra (donderdag, 04 oktober 2018 11:30)

  Mooi stukje en mooie foto's. Sta er vaak met mijn neus bovenop, maar om het zo op de foto te zien. Leuk!

 • #2

  Helene (donderdag, 04 oktober 2018 20:23)

  Wat een bijzonder project is dit toch. Samen met je ouders je eigen huis bedenken en bouwen.
  Trots op jullie!

 • #3

  Oma (donderdag, 04 oktober 2018 22:27)

  Wat een prachtig project en geweldig resultaat.

 • #4

  Lukas (zaterdag, 06 oktober 2018 11:13)

  Indrukwekkend Demi :) Ga zo door!