· 

Een stukje gerecyclede kleding in mijn vloer

Afgelopen week hebben we de isolatie in de vloer kunnen leggen. Een aantal dagen daarvoor is de vloer met behulp van een aantal vrienden van mijn vader en mijn oom op zijn plaats gelegd. Hij zit goed vastgedraaid met stevige bouten, dus die kan geen kant meer op.

 

Voordat de isolatie erin kon was het zaak om het elektriciteitsplan te gaan opstellen.  We moesten namelijk weten naar welke punten de elektriciteitspijpen moesten die in de vloer verwerkt zouden worden. De schoonzoon van een collega van mijn vader heeft (ja, even dat je het weet) tijd vrij gemaakt om zaterdag te komen helpen met het plan. Erg aardig! 

 

Na een kleine anderhalf uur puzzelen hebben we een plan gemaakt en konden we de pijpjes gaan verwerken in de vloer. Vervolgens kon de volgende stap gezet worden, de isolatie leggen. Dat was best wel rustgevend werk. Een beetje snijden, een beetje meten, een beetje knippen een beetje aandrukken, een beetje van alles. 

Hier zie je al gelijk de houten plaat (populier) gemonteerd, inclusief isolatie. Opeens komt er dan schot in het bouwen, dat is zo leuk om te zien! Aan het einde van de dag kan je dan goed zien dat het stapje voor stapje vorm begint te krijgen. 

 

Ik heb wel mijn eerste kluswondje opgelopen, tijdens het snijden van de isolatie...

Het stanleymes is venijnig scherp. Maar als het hierbij blijft, dan denk ik wel dat ik de verhalen kan navertellen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0