· 

Op naar het gezellige Brabant

Woensdag was het dan zover, de trailer kon opgehaald worden in Nistelrode. 

Frans heeft mij opgepikt vanaf Utrecht en na een klein uurtje hing er opeens een trailer achter de auto. Na alles gecheckt te hebben zijn we terug naar Haarlem gaan rijden, wat helemaal goed is gegaan. 

 

En daar staat hij dan, het fundament voor mijn huisje. Op deze ijzeren staven met vier banden kom ik te wonen. Het woongedeelte zal in totaal 7,20 meter lang zijn en 2,44 meter breed. De binnenmaat is ongeveer 7 meter lang en 2,25 meter breed. Een aantal centimeter hebben we uiteraard nodig voor de wanden. 

 

De trailer komt van Vlemmix, een bekende leverancier die speciale trailers fabriceert voor Tiny Houses. Dit is een van de mogelijke onderstellen die gebruikt kunnen worden voor zo'n huisje. Zelf heb ik de keuze gemaakt voor een Vlemmix omdat deze speciaal gemaakt zijn voor Tiny Houses, er in principe niks meer aan gedaan hoeft te worden aangezien hij helemaal nieuw is en voor mij een breedte van 2,25 meter voldoende is (als je breder wil kan je een ander soort onderstel overwegen, zoals een dieplader. Voor meer informatie hierover verwijs ik graag door naar een artikel van Tiny House Nederland over verschillende soorten onderstellen.)


Het enige wat we zelf nog gemonteerd hebben op de trailer zijn deze extra metalen plaatjes zodat de vloer goed vast komt te zitten aan het onderstel. Over een kleine week wordt het hout geleverd om aan de slag te gaan en kunnen de eerste bouwstappen gezet worden! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0