· 

De keuken is besteld!

'10% korting op alle keukens'

 

Dus ik wist wat mij te doen stond, een keuken bestellen bij de IKEA. Ik had al vrij snel een idee hoe de keuken eruit zou komen te zien. Mede omdat er ook niet zo oneindig veel mogelijkheden zijn in een Tiny House :)

 

Uit het bekende boekje 'Tiny Houses. Minder huis, meer leven' staat een foto van een keuken met een prachtige donkergroene kleur. Wat bleek nu? Die komt van de IKEA! Via hun programma heb ik thuis achter de computer een aantal keukens ontworpen, erg handig. Zo heb je gelijk een idee hoe het er in real life uit komt te zien. 

 

Zaterdagavond werd dus gespendeerd in de IKEA. Er ging uiteindelijk nog best wel wat tijd in zitten, dus we moesten zondag ochtend terugkomen om het definitieve ontwerp helemaal door te nemen en de bestelling te plaatsen. Gelukkig werden we goed geholpen door Quintes! Maar wat een keuzes moet je maken als je een keuken gaat uitkiezen zeg. Spoelbak infrezen of 'erop' leggen?  Welke kleur worden de plintjes? Wil je de keuken aan de muur ophangen met een behulp van een rails of wil je iedere kast apart aan de muur ophangen?  Er komt meer bij kijken dan je zou denken!  

 

 

Dit is dan het uiteindelijke ontwerp geworden. De 'poot' van het keukenblad kan in dezelfde kleur als het blad, dus het wordt één mooi geheel. En de twee buitenste kastjes vind ik het leukst, dat zijn van die uitrek kruidenkastjes! Voor de symmetrie heb ik er twee genomen, zodat de kasten van buiten naar binnen hetzelfde zijn. I love symmetrie.

 

Of er echt een verschil is tussen een 'normale keuken' en een keuken voor een Tiny House? 
Ik moet zeggen dat ik geen eerdere ervaring heb opgedaan met het uitzoeken van een normale keuken, overal waar ik gewoond heb zijn keukens geen dingen die je mag uitkiezen die zijn er gewoon. Maar in een klein huisje moet je uiteraard op de maatvoering letten, maar je kan in principe de keuken zo groot of klein maken als je zelf wilt. Het ligt er maar net aan hoeveel ruimte je wilt gebruiken voor andere delen van het huisje. Ik vind het bijvoorbeeld erg prettig om achter een bureau te zitten, dus mijn keuken is vrij lang omdat ik graag het keukenblad door wil laten lopen in een tafel die ik kan gebruiken als eettafel en bureau. 

 

Verder moet je wat specifieker nadenken over de ruimtes die bepaalde onderdelen vereisen, zoals de kookplaat. Die heeft namelijk rondom 40 cm vrije ruimte nodig. Hij mag ook niet te dicht bij de geiser geplaatst worden, dus dan is het even passen en meten waar alles het beste gemonteerd kan worden. Maar als dat eenmaal rond is dan kan je een keuken precies naar wens indelen!

22 juni is het zover, dan komen ze de keuken afleveren. In de tussentijd heb ik de opdracht om na te denken over de indeling van de keukenkastjes, leuk! Een beetje uitvogelen wat ik allemaal nodig heb en waar ik dat ga opbergen. Daar kan ik nou serieus blij van worden. 

 

Wil je graag meer weten over de keuken of heb je andere vragen? Laat een opmerking achter en ik zal zo snel mogelijk antwoorden!

Commentaren: 4
 • #4

  Sandra (maandag, 04 juni 2018 21:22)

  Weer wat af te vinken op je " to-do lijstje".
  Het is zeker een mooie kleur en zal mooi staan in de Tiny-House.....

 • #3

  Helene (maandag, 04 juni 2018 19:36)

  Leuk, mooie kleur ook!

 • #2

  Demi (maandag, 04 juni 2018 18:17)

  Hoi Margriet!

  Hij is zeker nog niet klaar, maar de vloer zit er dan denk ik al wel in. De uiteindelijke montage van de keuken zal wel even op zich moeten laten wachten ja :)

 • #1

  Margriet (maandag, 04 juni 2018 17:55)

  De keuken komt 22 juni.maar staat je tinyhuis dan al! Gr Margriet