· 

Maar, waarom dan?

Mijn motivatie voor als ik even niet meer weet wat ik allemaal aan het doen ben. En mijn kat.
Mijn motivatie voor als ik even niet meer weet wat ik allemaal aan het doen ben. En mijn kat.

Ik kan er genoeg bedenken, redenen waarom ik in een Tiny House wil wonen. Toen ik begon met deze blogpost voelde het alsof ik een overzichtelijke rangorde 'moest' hebben. Een goede tekst om helder te kunnen vertellen wat mijn motivatie is. Maar ik merkte als snel dat dat verhaal eigenlijk altijd een beetje anders is! 

 

Een van de voornaamste redenen is de wens om klein en betaalbaar te wonen.  Klein zie ik niet als een nadeel, maar juist als een mogelijkheid om te wonen en te leven met alleen hetgeen wat ik nodig heb. Mensen passen zich gemakkelijk aan op hun omgeving. Vaak betekent hoe meer ruimte, hoe meer spullen en dat geldt voor mij meer onrust. 

 

Naast het feit dat klein wonen vaak vanzelf al duurzamer wonen betekent, kan er bij het bouwen nog meer nadruk gelegd worden op duurzaamheid. Zo wil ik een aantal tweedehands materialen en duurzame nieuwe producten gaan gebruiken tijdens het bouwen. Daarover in latere blogpost meer. 

 

 

Uiteraard heb ik ook wel nagedacht over het huren van een klein appartement of studio voor een redelijk bedrag. Wat ik daar echter zo jammer aan vind, is dat je maandelijks een geldbedrag kwijt bent zonder dat je ergens eigenaar van wordt. Een groot deel van mijn salaris zou dan gaan naar woonkosten, terwijl je daar zoveel leukere dingen mee kan doen! Minder werken en meer vrije tijd of juist goed kunnen sparen voor toekomstige plannen. 

 

De keuze voor het zelf bouwen van een Tiny House is een optie geworden dankzij Frans, mijn vader. Hij heeft veel verstand van bouwen, is enorm gemotiveerd en weet van aanpakken. Hij heeft mij ervan overtuigd dat het bouwen zowel een stuk leuker, leerzamer, betaalbaarder is dan het kopen van een kant-en-klare Tiny House. Daarnaast kan ik helemaal zelf gaan bepalen hoe het eruit komt te zien, ik mag helemaal mijn eigen huisje gaan inrichten! 

 

Natuurlijk heb ik ook getwijfeld of dit wel de juiste keuze is en soms zijn die twijfels er nog steeds. En er zijn momenten waarop ik denk: 'Wat ben ik in hemelsnaam allemaal aan het doen?'
Als ik het dan even niet meer weet dan kijk ik naar de foto boven mijn bed, met het vooruitzicht dat dat mijn benen zijn die daar gaan bungelen (minus 1 paar benen dan). 

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Helene (maandag, 28 mei 2018 19:09)

  Komt helemaal goed, vertrouw op je gevoel (en op de deskundigheid van je vader)!
  Welke stap je ook zet, tiny house bouwen, huren, kopen, de twijfels blijf je toch houden
  Je bent een mooi voorbeeld om wat vraagtekens te plaatsen bij mijn eigen manier van leven. Niet dat ik tiny wil wonen, maar kan best met iets minder spullen:)

 • #2

  Hidde (maandag, 28 mei 2018 19:22)

  yes u can!

 • #3

  Ruth (maandag, 28 mei 2018 19:29)

  Echt respect. Hou vol en zet door! Echt zo Gaaf dat je dit doet! Gelukkig heb je de juiste persoon achter je staan, zo essentieel! Ik wil je buurvrouw worden, ooit. ♡

 • #4

  Sandra (maandag, 28 mei 2018 23:04)

  Zal best wat van ons gezinnetje vergen, het bouwen van je tinyhouse, maar zal ons ook heel veel gaan brengen. Een intenst contact de komende maanden en een mooie start voor je toekomst.
  Lieve Demi, heb vertrouwen in de toekomst en de beren op de weg, die gaan we met zijn allen verslaan. Dikke kus van je moeder�❤️

 • #5

  Kitje (maandag, 04 juni 2018 19:20)

  Let's do it!!
  Heel leuk project, lekker bezig! Heel veel bouwplezier en geniet er ook van!

 • #6

  Demi (maandag, 04 juni 2018 19:21)

  Leuke reacties van iedereen, dank!

 • #7

  Joost Berndsen (maandag, 04 juni 2018 21:28)

  Heel leuk om te lezen en een heel duidelijk verhaal. Leuk dat je het met ons wilt delen en ik ben heel benieuwd naar hoe het gaat lopen :) Groetjes!