· 

Verwarmen van mijn huisje

In de winter wil je er natuurlijk wel warmpjes bij zitten. Ik heb gekozen voor een Artel Petite, de kleinste pelletkachel die er op dit moment te vinden is. Waarom? Een pelletkachel is eenvoudig te reguleren, met een afstandbediening kan ik zo vanuit mijn bed de verwarming aanzetten. Een houtkachel bijvoorbeeld is wat lastiger te reguleren. Daarbij is het een duurzame manier van energie opwekken. Een leuke bijkomstigheid is dan ook de subsidie die je krijgt bij de aankoop. Voor meer informatie over de subsidie, neem een kijkje op deze website

 

Ondanks dat het de kleinste is, is hij eigenlijk alsnog te groot voor zo'n oppervlakte. Hij kan een ruimte van ongeveer 100 m3 verwarmen, zeker genoeg dus voor mijn huisje!

 

Mijn directe buurtjes in Nieuwegein hebben dezelfde dus we kunnen mooi samen pellets inkopen! Ik kreeg van hen ook nog de tip om de pijp van de kachel recht naar boven te monteren in plaats van in een bocht van 90 graden. Dit vanwege de mogelijke terugslag wanneer er harde wind direct op de pijp komt te staan. Bij hen had dat namelijk voor wat problemen gezorgd.

 

Ps. Deze informatie is gebaseerd op mijn eigen keuzes, ik word niet betaald om reclame te maken voor bepaalde producten :) 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Andre Rapido (maandag, 09 juli 2018 18:58)

  Is er ook een Facebook site?

 • #2

  Demi (maandag, 09 juli 2018 19:01)

  @Andre

  Zelf heb ik geen facebook pagina. Wel is er een link op de pagina te vinden van de facebook pagina van de Kleinhuizen, de community waar ik kom te wonen.